promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A buckalakók mire használták a hatalmas elefántszerű lényeiket, a banthákat?
Borítókép:  Starwars.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Star Wars-univerzum varázslatos világában tobzódnak a különlegesebbnél különlegesebb lények. Gondoltatok már arra, hogy mutatnának házi kedvencként? Ha lehetne, szívetek szerint melyiket cipelnétek haza? 

 

Tauntaun

Hógyíkok, gyorslábú állatok, amelyeket szívósságukból kifolyólag alkalmaztak a lázadók.

Egy tauntaun tartása igazi kihívás lehet, feltételezhetőleg a betörését jobb lenne szakemberre bízni. Félő, hogy jóval nagyobb erő lakozik benne, mint egy paciban. Havas környezetben nagy segítségünkre lenne, félelmet nem ismerve szelné a hófedte tájakat. Luke az életét ráadásul egy Tauntaunnak köszönheti, hiszen a jószág belsejébe,

szó szerint a belsejébe bugyolálva menekült meg a fagyhalál elől.

Bantha

Csordákban vonulnak a Tatooine bolygón, a buckalakókkal misztikus kapcsolatot ápolnak, a két faj szinte összenőtt. Más bolygókra is betelepítették az állatokat, és többféle fajukat is kitenyésztették a nagy teher- és munkabírásukból kifolyólag.

A bantha azoknak lenne remek választás, akik nagy földterülettel rendelkeznek, például egy farmmal. A tizenöt méter magas óriások igazán szelídek és kedvesek. Valószínűleg remekül kijönne más haszonállatokkal, kecskékkel és tehenekkel, esetleg bárányokkal. A buckalakók is ragaszkodtak bantháikhoz, valószínűleg nem véletlenül.

Ezeket a lényeket egyébként mezőgazdasági rendszerekben hasznosították ők is.

Kristály róka

Rókaszerű lények, kristálysörtékkel a testükön. Éleslátásúak, rugalmas testük miatt pedig bármilyen kis résen kipréselik magukat.

A kutyák szerelmeseinek szívük választottja minden bizonnyal a kristály róka lenne. Az utolsó jedik epizód hozománya ez a fenséges ravaszdi. A rossz dolgok megtörténtét zsigerből jelezte környezetének, viszont nem lehet egy jó házőrző típus, hiszen a kristály róka az emberekkel együtt visszavonulót fújt.

Vajon egy betörővel szemben, hogy viselkedne?

Ewok

Az Endoron honos kétlábú, szőrös lények, akik rendkívül talpraesettek, túlélőösztöneik igazán legendásak, primitív eszközeikkel pedig nagyon kreatívan gazdálkodnak.

A Jedi visszatér megosztó alakjai az ewokok színes csoportja. A harcimackók egy közös cél érdekében szövetkeztek az emberekkel (meg persze azért, hogy megegyék a rohamosztagosokat). Mivel igen öntudatosak és értelmesek, nem igazán házikedvencnek valók,

ám barátnak annál kiválóbbak, bizonyították ezt bátorságukkal is.

Porgok

Laposfejű madarak, akik hömpölyögnek bármi után, ha történik körülöttük valami. Hát ennyire kíváncsiak.

A porgok díszes társaságát az önként száműzetésbe vonult Luke Skywalker által ismerhettük meg. Ezek a lények igazi kis szívrablók, bájos, védtelen cukiságok. Ha egy ölebre vágynánk, akinek lesni szeretnénk minden kívánságát, 

biztosra vehetjük, hogy egy porg tökéletes választás lenne. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás