Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Igazi ritkaságot fotóztak le a Nyíregyházi Állatparkban

Igazi ritkaságot fotóztak le a Nyíregyházi Állatparkban

Tech & Tudomány

Igazi ritkaságot fotóztak le a Nyíregyházi Állatparkban

Tech & Tudomány

HZS 21:01

Igazi ritkaságot sikerült lefotózni a Nyíregyházi Állatparkban. A képen, az éjszakai életmódot folytató, állatkertekben ritkán látható és nehezen szaporodó Geoffroy-macska látható a kölykével.

Különleges hírről számolt be honlapján a Nyíregyházi Állatpark. Ritkaságnak számító képet készített az állatpark fotósa, ugyanis

olyan felvételt készült, amelyen az éjszakai életmódot folytató, és ritkán látható és nehezen szaporodó Geoffroy-macska látható a kölykével.

Már ennek a ritka macskafélének szaporulata önmagában is nagy szakmai siker, hiszen az elmúlt egy évben összesen három helyen sikerült szaporítani. A világ állatkertjeiben pedig összesen hetvenöt egyed él.

A faj alapvetően éjszaka aktív és magányos életmódot folytat, kivéve a a párzási időszakot. Foltos bundája – amelynek színe és rajzolata területenként eltérő –, alkonyatkor vadászva beleolvad a környezetbe. A kifutó az állat igényei szerint lett kialakítva: dzsungelszerű burjánzó növények, szűrt fény, a búvóhelyek és a sok mászófelület.

Mint írják,

„a világra jött nőstény kölyköt eddig anyja rejtette, de a héten már a szerencsésebb látogatók megtekinthetik, ahogy kifutójával ismerkedik. A kis állat 8-10 hetes koráig jórészt anyatejjel táplálkozik még, de fokozatosan áll át a ragadozókra jellemző nyershús fogyasztására”.

A „hegyek macskájának” is nevezett állat különleges mintázatú bundája miatt közkedvelt az állatkereskedelemben. 

Borítókép: sostozoo.hu