promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dúl a szerelem a nyíregyházi jegesmedvék között – képek
Borítókép:  MTI Fotó / Balázs Attila
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Továbbra nagyon aranyosan udvarolnak egymásnak a Nyíregyházi Állatpark jegesmedvéi.

Több, mint egy hete számoltunk be arról, hogy a Nyíregyházi Állatpark jegesmedve párjának nagyon is jött tett a látogatók hiánya, mivel nem csak hevesen kezdtek el udvarolni egymásnak, hanem végre párosodni kezdtek.

Jómagam is úgy gondoltam, hogy a macik feszültek voltak a rengeteg ember miatt, így csak egy kis meghitt környezet kellett nekik az együttléthez, ami most meg is van, mivel a járvány alatt a vadaspark nem fogad látogatókat. A gondozók viszont felhívták a figyelmünket ara, hogy erről szó sincs, és a jegesmedvék csak elértek egy bizonyos kort, hogy ez megtörténjen:

„Sokan úgy gondolják, azért jött meg a tenyészkedvük, mert ideiglenesen nem fogadunk látogatókat. Bár jól hangzik, ez nem így van. Állataink 2017 óta alkotnak egy párt és most 6 évesen lettek tenyészérettek. Kitűnő genetikai állománnyal rendelkeznek,  és az Európai Fajmegőrzési Program keretében vannak nálunk, hiszen nagyon fontos hogy zárt tartási körülmények között is megőrizzük ezt a fajt (melynek ez a két egyede is állatkertben született már). A vadonban nem csak élőhelyük szűkül drasztikusan de táplálékbázisuk is rohamosan csökken.”

A jegesmedvéket nem kell félteni a melegebb időtől: kényelmüket klimatizált barlang, és nagyon hideg vizű medence is biztosítja. Persze akkor fogják a legjobban érezni magukat, amikor átkerülnek majd a Jégkorszak interaktív bemutatóba – ez lesz a végeleges helyül, ahol nagyon fagyos lesz a klíma.

Közben továbbra is tart a Nyíregyházi Állatkert segítő jegy akciója. A jegy mindenkinek egységesen 2300 forintba kerül, legyen szó felnőttről, gyermekről, diákról vagy nyugdíjasról. Ez a vásárlástól számítva 12 hónapig egyszeri belépésre jogosítja a tulajdonost.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás