promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Úgy néznek ki, mintha UFO-k lennének, de ezek az élőlények köztünk élnek – videó
Borítókép:  Pixabay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bármilyen meghökkentő is, de ezek a furmányos vízi teremtmények szintén a Föld nevű bolygón élnek. Ugye, milyen csodálatos és persze sokszínű a világ?

Gyere, hagyd, hogy elkápráztassunk, és merülj egyet velünk a tengerek és óceánok mélyére ezzel a kis irománnyal.

1. Kék fecske

Nem, a videón nem egy búvárkodó földönkívülit látsz.

A pompás színbe öltözött kis lény a kék sárkány vagy kék fecske néven is ismert tengeri meztelen csiga.

Ez a kis puhatestű egy igazi megtévesztő hérosz. A kékségbe tündöklő jószág valójában fejjel lefelé lebeg a hullámokon. A kék hasát engedi láttatni, az ezüst hátát pedig elrejti a bámészkodók elől. Így olvad bele tökéletesen a környezetébe.

Ugye, milyen kis trükkös?

2. Neoclinus blanchardi

A Neoclinus blanchardi remek szereplője lehetne akár egy horror sci-finek is. Még szerencse, hogy ez a nagyszájú entitás a víz alatt lakik. Az uszonyos nem csak, hogy ijesztő, de ráadásul meglehetősen agresszív is.

A hatalmas színes száj az erő és a dominancia totális jele, amolyan jelzésértékű a többi hal számára, hogy jobb meghúzni a határokat a béke érdekében.

3. Nagy sáskarák

A nagy sáskarák átható tekintete olyan, akár egy komplett igazságvizsgáló készülék. Pedig ez a rákocska semmi rosszban nem sántikál, mindenki megnyugodhat, nem lát bele az emberi lélek bugyraiba. Ez a kis szivárványharcos meglehetősen látványos jelenség, köszönhetően az izzó zöld hátának, a piros lábainak, a duzzadt szemeinek,

melyek egy antennaszerű kocsányon díszelegnek.

4. Tiburonia granrojo

A Tiburonia granrojo egy veszélyes medúza fajta, egy rubinvörös színbe bújtatott szörnyeteg. Ő lehetne a mélyvízek predátora. Képes megnőni három méteres nagyságúra, ám medúzákhoz képest karjai, csápjai meglehetősen kurták, illetve rövidek, de azért nem kel félteni,

ha a zsákmány elejtéséről van szó.

5. Tengeri liliomok

A tengeri liliomok földöntúli szépségükkel kerültek fel a listánkra. Persze, ha jobban belegondolunk igen csak nehéz eldönteni, hogy ezt a teremtést most eszik vagy isszák? Segítünk. A tengeri liliomok amolyan planktonszerű lények és igen az állatok népes országát gyarapítják.

A sekély vizet részesítik előnyben, de 9 kilométer mélyen is megtalálhatóak az óceánban. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás