promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elmarad az Állatkertek éjszakája Budapesten
Borítókép:  a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik jegesmedvéje. Forrás: AFP/Kisbenedek Attila.
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Idén nem tartja meg az Állatkertek éjszakáját a Fővárosi Állat- és Növénykert járványvédelmi elővigyázatosságból – közölte az intézmény.

„Bár az intézmény nagyon szerette volna idén is megszervezni ezt a különleges estét, az összes szempontot mérlegelve arra jutottak, hogy a koronavírus járvány veszélye miatt az a felelős döntés, ha a városligeti intézményben ezúttal elmarad az Állatkertek éjszakája”

– olvasható a közleményben.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ugyanis az Állatkertek éjszakája idején viszonylag rövid idő, néhány óra leforgása alatt igen sok, akár több ezer látogató szokta felkeresni a fővárosi intézményt. Az intézmény vezetése az összes szempontot megvizsgálva és mérlegelve úgy találta, hogy a járványvédelmi szempontból indokolt elővigyázatosság csak olyan mértékű korlátozások mellett volna lehetséges, amelyek már értelmetlenné tennék a legtöbb programot, ezért született a döntés – olvasható a közleményben.

Mint írják, azoknak, akik szívesen részt vettek volna az Állatkertek éjszakája programjain, a nappali látogatást javasolják, emlékeztetve arra, hogy az elmúlt időszakban különösen sok kisállat, kölyök és fióka jött világra az állatkertben. Azoknak pedig, akik kifejezetten az állatkerti kulisszatitkok iránt érdeklődnek, az Állatkerti Alapítvány által 25-30 fős minicsoportoknak szervezett, exkluzív esti sétákra hívják fel a figyelmét.

Az Állatkertek éjszakáját 2012 óta tartják meg minden év augusztus utolsó péntek estéjén az ország csaknem minden jelentős állatkertjében. A budapesti állatkert kezdettől fogva részt vett a kezdeményezésben és az elmúlt nyolc esztendőben minden alkalommal meg is rendezték az eseményt – áll a távirati iroda összegzésében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás