promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Microsoft végre kinyírja az Internet Explorert
Borítókép:  Planning Center
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Persze ne felejtsük el, hogy az Internet Explorer tanyázott anno a csúcson, de hát az nem ma volt.

Minden jónak, és minden rossznak is vége szakad egyszer. A Microsoft 1995-ben dobta be a mélyvízbe a böngészőjét, az Internet Explorert. A novemberben kiadott 2.0-s verzió Windows 95 és NT platformra jelent meg, majd 1996 áprilisában Windows 3.11-re és Macintoshra is portolták.

A 4-es változat már a népszerű Windows 98-ban volt elérhető 1997-ben. Ez volt az első olyan változat, melyet valamilyen szinten integráltak az operációs rendszerbe.

Az Internet Explorer volt a csúcson, de ettől még sokan az egyik legutáltabb böngészőként tartják számon. Miután megérkezett a piacra a Mozilla Firefox, megkezdődött a valódi böngésző háború. A Firefox számos verziót megélt az 1.0-s változat 2004. november 9-ei kiadásáig. Utána 2008-ban már a Google Chrome is beköszönt, így az Internet Explorer végleg háttérbe szorult.

Az Internet Explorerről 2015-ben letett a Microsoft, és helyette kifejlesztette a Microsoft Edge böngészőt. Innen már el is dőlt, hogy az Internet Explorer nemsokára csak a múlt egyik darabkája lesz.

A redmondi vállalat bejelentette, hogy 2021. augusztus 17-től végleg megszűnik az Internet Explorer támogatása. Innentől az Office 365, a OneDrive, vagy például az Outlook  sem támogatják majd a böngésző használatát, a Microsoft Teams esetében már novembertől.

A Microsoft böngészője 2002-ben a piac 95 százalékát uralta. Jelenleg a Google Chrome áll az első helyen 71 százalékkal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás