promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme a klimatizált okosbuszmegálló, ami megvéd a koronavírustól is
Borítókép:  The Guardian
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A légkondicionálóval is felszerelt okosbuszmegállók nemcsak a nyári hőségtől és az esőtől védik az embereket, hanem a koronavírus-fertőzéstől is.

Szöulban, Dél-Korea fővárosában megjelentek az üvegből készült, kocka alakú, légkondicionálóval és ultraibolya sterilizálóval felszerelt okosbuszmegállók, amely tisztítja és hűti a levegőjét, és megvéd a koronavírus-fertőzéstől. Van benne kézfertőtlenítő, sőt laptopot és mobiltelefont is fel lelhet tölteni benne ingyen wifit használva.

„Először kényelmetlenül éreztem magam, mivel meg kellett mérni a testhőmérsékletemet, mielőtt beléptem, ám az nem tartott sokáig. Remélem többet is kapunk belőlük, és leküzdhetjük a koronavírust”

- mondta egy 26 éves diák.

Az ajtókon lévő testhőmérséklet-mérő csak azokat engedi be, akiknek 37,5 Celsius-foknál alacsonyabb a testhőmérsékletük. A megálló tetején napelem van, amely energiával látja el.

„Intelligens CCTV-rendszert, riasztócsengőt, mesterséges intelligencia alapú zajszenzort használva megosztjuk a valós idejű adatokat a rendőrséggel és a tűzoltósággal, hogy vészhelyzet esetén azonnal be tudjanak avatkozni”

- mondta a Kim Hvan Kjun, a buszmegállóért felelős körzeti illetékes.

Tíz ilyen okosbuszmegállót állítottak fel Szöul keleti részén. A megálló a helyi körzeti önkormányzat és az LG Electronics közös fejlesztése.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás