Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kiderült, hogy miért pusztulhattak el tömegesen az afrikai elefántok

Kiderült, hogy miért pusztulhattak el tömegesen az afrikai elefántok

Tech & Tudomány

Kiderült, hogy miért pusztulhattak el tömegesen az afrikai elefántok

Tech & Tudomány

Baranyecz János - 2020.08.04. 21:42

Sokáig rejtély volt, hogy mitől haltak meg hirtelen Botswanában az elefántok, de most úgy néz ki, hogy választ kaptunk a szomorú eseménysorozatra.

Március óta több száz elefánt vesztette életét a botswanai Okavango-deltánál, és eddig még a szakértők sem tudták megmondani, hogy miért. A beteg állatok a haláluk előtt furcsán viselkednek, zavarodottnak tűnnek és körbe-körbe járkálnak. Már jó ideje jelezték ezt a problémát, de a tesztek csak később kezdődtek el, viszont a 24 most arról ír, hogy végre kiderülhetett a jelenség oka.

Állítólag természetes mérgek miatt pusztultak el az elefántok, hiszen bizonyos baktériumok képesek a pangó vízben veszélyes toxinokat előállítani, amik elfogyasztása neurológiai elváltozásokat idézhetnek elő az állatoknál.

A botswanai vadvédelemért és nemzeti parkokért felelős hivatal feje, Cyril Taolo hozzátette, hogy ezek még nem biztos információk, hiszen tartanak még a vizsgálatok, de eddig erre utalnak az eredmények.

Ebben az országban él a legtöbb elefánt, hiszen nagyjából 130 ezer példányról van szó, akik hatalmas életveszélynek vannak kitéve, ezért a több oldalról érkező nyomás hatására muszáj lesz az ottani vezetésnek minél hamarabb orvosolnia ezt a komoly gondot.

Borítókép: STR / AFP

Legolvasottabb hírek