promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez az egyik leghíresebb magyar UFO-leszállóhely
Borítókép:  Pixabay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Fajdas-hegyen robbanást láttak, majd a rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre. A történés pedig legenda lett, turisták ezreit vonzza ma is a Bakonyba.

1992. január 3-án egy ismeretlen objektum lezuhanását észlelték Várpalota közelében, a Fajdas-hegyen. Több résztvevő hasonló égi jelenségről számolt be,

egy brutális nagy fénygolyó lassú lebukása a hegy tövében. Mindez pedig teljesen hangtalanul.

A helyiek nem sokkal később füstoszlop felemelkedését látták a hegyoldal felől. A rendőrség hatalmas erőkkel vonult a helyszínre, ahol parázsló, kör alakban kiégett növényzetet találtak.

Furcsa volt számukra, hogy a környéken semmiféle egyéb nyomot nem találtak, csak a szabályos kört.

Néhány nappal később a szakemberek sajtótájékoztatót tartottak, ott hangzott el, miszerint egy X-akták epizódra hajazó történet zajlott a város határában. Magyarázatot nem tudtak adni a különös esetre.

A rá következő évben persze rengeteg ember fantáziáját piszkálta, hogy mi történhetett aznap este a Fajdas-hegyen. A legvalószínűbb, hogy gömbvillám csapódott be, de ennek némileg ellentmond a történés hangtalansága, mások vízjégmeteorra gyanakodnak (sokan a szibériai Tunguz-eseménnyel hozzák párhuzamba). De több beszámolóban a szemtanúk arra is kitérnek, hogy a füst után újra láttak elrepülni egy azonosítatatlan objektumot.

Ráadásul az ominózus eset keltette légkörben többen is beszéltek arról, hogy már korábban is többször tapasztaltak hasonlót a Fajdas-hegyen. A kilencvenes években pedig valódi kis ufóreneszánsz indult be a környéken, még az évezred vége felé is megesett, hogy furcsa fényjelenségeket láttak a hegy közelében.

Az esetről részletesebben az Ufómagazinban és a Prusi blogon olvashatunk.

Máig nincs magyarázat a történésekre, de akik a Bakonyban járnak, gyakran felkeresik a hegyet, hátha észrevesznek valami különlegeset. A hegyre amúgy egy tanösvény is felvezet, a kilátás pedig egészen gyönyörű.

A Szépkilátás blogon olvashattok egy hosszabb beszámolót is a bakonyi Ufótúráról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás