promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg ufót láttak Nyíregyháza közelében? – szakértő válaszol
Borítókép:  KTSDESIGN / SCIENCE PHOTO LIBRARY / KTS / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szokatlan égi jelenség videóztak le Nyíregyháza közelében. Egy szakértő elmondta véleményét arról, hogy ufót láttak-e az úriemberek.

Először a Bors számolt be arról a videóról, amit egyébként a Nyíregyen Hallottam Facebook csoportba is felöltöttek. A felvételen az látható, hogy két úriember az autójában ülve a nagy vihar közepette megörökít egy élesen, már-már vakítóan villódzó fényt. Miközben figyelik a történéseket, hüledezve próbálják kitalálni, mit is látnak.

„Mi a rák volt ez, te?”

– vetette fel egyikük saját stílusban az esetet tisztázó fontos, tudományos jellegű kérdést.

A jelenség értelmezésére a NOOL.hu felkérte a kazári származású Miskolci Lászlót, aki úgy vélte a felvétel megtekintése után, hogy a videó nem hamisítvány.

„Az ufót teljesen elvetném. Bár már a megnevezés is helytelen, mivel semmilyen repülő objektumot nem látunk a felvételen, csak fényjelenséget. Én a gömbvillámot kizárom a megoldások közül, annak nincs ekkora fényereje. Érdekességként megjegyezném, hogy az elmúlt hetek viharai közben Budapestről és Egerből is jelentettek gömbvillám észlelést. Sajnos ezeket nem sikerült felvenni, ugyanis 2-3 másodpercnyi élettartamúak voltak, így a térfigyelő kamerákon sem látszanak; azok ugyanis nem rögzítenek annyi képkockát, hogy egy ilyen rövid élettartamú jelenség látszódjon rajtuk”

– fogalmazott Miskolci a portálnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás