Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Veszélybe kerültek a koalák, 2050-re kihalhatnak

Veszélybe kerültek a koalák, 2050-re kihalhatnak

Tech & Tudomány

Veszélybe kerültek a koalák, 2050-re kihalhatnak

Tech & Tudomány

Helmeczi Benjamin 11:41

Az ausztrál tüzek miatt is rengeteg koala pusztult el, de az őshonos erszényesek természetes élőhelyeik pusztítása is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy 2050-re kihaljanak.

Kihalhatnak a koalák a század közepére az ausztráliai Új-Dél-Wales államban, ha az ausztrál kormány nem tesz azonnali lépéseket az őshonos erszényesek és természetes élőhelyeik megóvásáért – derült ki egy csaknem egy éve tartó hivatalos vizsgálat kedden közzétett összefoglaló jelentéséből.

Az ausztrál parlament megbízásából készült tanulmány szerint az ország legnépesebb államában évtizedek óta a mezőgazdasági célokat szolgáló fakivágás, a városfejlesztés, a bányászat és az erdőművelés miatt a koalák élőhelyei pusztulnak.

Az Ausztráliában tavaly szeptember óta pusztító bozóttüzek ugyancsak hatással voltak az erszényesekre: az új-dél-walesi élőhelyeik csaknem negyede, az állam egyes részein 81 százaléka odaveszett a lángokban.

Az állatok megmentésére összeállított tanulmány szerint a koalákat előtérbe kell helyezni a városfejlesztési tervek kidolgozásakor, és az erszényesek védelmére irányuló anyagi támogatásokat jelentősen meg kell növelni.

Borítókép: Flickr