Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A NASA bejelentette: több aszteroida is a Föld felé tart

A NASA bejelentette: több aszteroida is a Föld felé tart

Tech & Tudomány

A NASA bejelentette: több aszteroida is a Föld felé tart

Tech & Tudomány

Baranyecz János 07:37

Fontos bejelentést tett a NASA, hiszen kiderült, hogy viszonylag sok aszteroida tart a Föld irányába, de nem kell aggódnunk, az érkezésük jelen állás szerint nem jelent egyet a világvégével.

A NASA és a nemzetközi partnerek által üzemeltetett, és fejlesztett aszteroida-észlelő rendszer ismét jelzett, és kiderült, hogy összesen öt objektum halad a bolygónk felé. Ebből kettő, a 2013 XA22, illetve a 2020 KZ3 jelzésű már el is robogott a Föld mellett a keddi nap folyamán, tőlünk körülbelül 2,8 és 1,2 millió kilométer távolságra.

A 24 az RT cikkére hivatkozva írja, hogy nem is kis darabokról van szó, hiszen nagyjából 20, és 100 méter között van az átmérőjük, ami egy esetleges becsapódásnál komoly veszélyt jelenthet, hiszen egy népesebb várost érintő ütközés számtalan ember életét követelné, de szerencsére nem kell aggódnunk emiatt.

A maradék három aszteroida a következő napokban érkezik, és azok is hasonlóan távol lesznek tőlünk, szóval elvileg nem jelentenek majd veszélyt a bolygónkra.

Az öt objektumból csupán egyet vettek észre viszonylag korán a NASA munkatársai, a többit pár hete, májusban fedezték fel. Ezért is jó, hogy folyamatosan fejlesztik a rendszert, hiszen ezzel láthatjuk, hogy érkezik-e esetleges potenciális veszélyforrás a világűrből, vagy sem. Bár az még kérdéses, hogy vajon milyen formában közölnék az emberekkel, ha tényleg jönne egy világvégét jelentő aszteroida – feltételezve, hogy egyáltalán elmondanák.

Borítókép: Illusztráció / wallpaperflare.com