promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Száz darab lufival a székéhez kötözve az egekbe emelkedett egy férfi, 25 kilométert repült – videó
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismerj meg egy fura fazont, aki nyolcezer láb magasan repkedett száz darab, hatalmasra fújt, héliumos lufi segítségével, amelyek egy egyszerű kempingszékhez voltak rögzítve.

Tom Morgan nehéz fába vágta a fejszéjét, amikor eltökélte, hogy ő bizony színes hélium légballonok által fog szárnyra kelni. Az eszement kis kalandját hónapokon át tervezgette és több próbálkozási kísérlete is kudarcba fulladt. Végül 15,5 mérföldnyi (25 kilométernyi) távolságot tudott maga mögé utasítani Dél-Afrika fennhatósága alatt, birtokba véve a levegőt.

A 100 darab lufi héliummal való megtöltése nem kevesebb mint két napot vett igénybe.

A legnagyobb kihívást mégis a léggömbök épségben tartása jelentette, mivel azok folyamatosan kidurrantak. Kulcsfontosságú tényező volt az is, hogy jó idő legyen. Gondoljunk csak bele, hogy mi történt volna Tommal, ha egy hatalmas szélviharba keveredik...

Tom elismerte, hogy valahol a rémület és a lelkesedés között érezte magát, amikor lassan felemelkedett a levegőbe, és megkezdte kalandját.

Aki ismeri őt, valószínűleg nem csodálkozott a mesébe illő elképzelésén, mivel Tom a The Adventurists kalandvállalatot irányítója. Tomnak további elképzelései is vannak az efféle repkedéssel kapcsolatosan, például Afrikában tervezi megvalósítani a legelső héliumos luftballonversenyt is.

A bolondos, ám egyáltalán nem veszélytelen eseményről szerencsére készült videofelvétel is, máskülönben joggal gondolhatnánk, hogy a sztori csak a képzelet szüleménye, de nem az.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás