promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási meteor csapódott be – sokáig ezt hitték, aztán kiderült az igazság
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy hatalmas kráter került a szántóföldre. A helyieket is megtévesztette az eredmény.

Külső behatás nélkül robbant fel egy második világháborús bomba Nyugat-Németországban egy szántóföld kellős közepén. Az eset után a földekhez legközelebb élő limburgiak csak egy hatalmas robbanást éreztek, egy Richter-skála szerinti 1,7-es erősségű rengés rázta meg a környéket.

Sérülés nem történt, mivel a robbanás egy éjszaka következett be, de maradandó nyomai maradtak: egy 10 méter széles és 4 méter mély kráter keletkezett a detonáció után. A bombaszakértők pedig azt is megállapították, hogy nagy valószínűséggel egy, a második világháború során fel nem robbant bomba végezte be sorsát.

A szakértői vélemény előtt viszont sokan azt hitték, hogy egy meteor csapódott be az éjszaka leple alatt, természetesen elkezdődött a spekuláció is a témáról.

Az Európai Űrügynökség egyik képviselője azonban cáfolta a Frankfurter Neue Zeitungnak, hogy bármiféle égi jövevényről lenne szó, hiszen egy efféle becsapódás nyomán hatalmas hő szabadul fel, ennek pedig semmi nyoma nincs a helyszínen.

Az igazi bűnös egy 250 kilogrammos légibomba volt, amely kémiai detonátorral rendelkezett, ezeknek a fegyvereknek pedig hosszú időbe telik, míg lebomlanak, ebben az esetben pedig most jött el az idő, így történhetett meg az önrobbanás.

Németországban amúgy nagyon ritkák az ilyen esetek, évente egy-két alkalommal történik hasonló.

(via DW)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás