Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Úgy kitisztult a levegő Nepálban, hogy már Katmanduból is látni lehet a Mount Everestet

Úgy kitisztult a levegő Nepálban, hogy már Katmanduból is látni lehet a Mount Everestet

Tech & Tudomány

Úgy kitisztult a levegő Nepálban, hogy már Katmanduból is látni lehet a Mount Everestet

Tech & Tudomány

Baranyecz János 08:08

A koronavírus-járvány furcsa módon pár jó dologgal is szolgált, ilyen például az, hogy Nepálban sokkal tisztább lett a levegő, emiatt pedig hosszú évek után először, már szabad szemmel is látni lehet Katmanduból a Mount Everestet.

Alapból egy rettenetes dolog a koronavírus-járvány, de van pár olyan hatása a környezetünkre, ami miatt egy kicsit hálásak is lehetünk neki, bár nagyon furcsa érzés pozitív dolgot találni egy ilyen szörnyűségben. Mindössze pár hónap alatt rengeteg helyen tisztult ki lényegesen a levegő, mivel nincs akkora autós forgalom, a gyárak többsége is leállt, és még a repülők sem szennyeznek. Ez Nepálban is így van, ahol nagyon sok idő után egy igazán különleges dologra lettek figyelmesek az emberek.

A Nepal Times cikke alapján írja az Index, hogy:

annyira eltűnt a szmog, hogy Nepál fővárosából, Katmanduból is szabad szemmel el lehet látni a világ legmagasabb helyéig, a Mount Everestig.

Ráadásul rengeteg tüdőbeteg jelezte az utóbbi időben, hogy mióta ennyire kitisztult a levegő, sokkal jobban érzi magát. Emiatt reménykednek abban a helyiek, hogy miután visszaáll a rend, akkor sem szállnak el az emberek, nehogy ismét a régi mértékű legyen a szennyezettség.

Ez a kényszerhelyzet talán felébreszt mindenkit, és jobb jövőképet kapunk, miután látták, hogy milyen pozitív hatásai vannak egyes dolgoknak.

Itt lehet megtekinteni a Katmanduból készült képeket a Mount Everestről:

Borítókép: Photo by Sebastian Pena Lambarri on Unsplash