promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legerősebb fotó, ami valaha felkerült az internetre
Borítókép:  Illusztráció - Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A gazdájának könyörgő medvénél nem lesz egy ideig elgondolkodtatóbb jelenet.

A fotó egy cirkuszban készült előadás előtt, amikor az állatok nem kapnak ételt, csak a show közepette és utána, hogy végehajtsák a feladatikat. A kép ide kattintva érhető el.

A cirkuszi állattartás betiltásáért amúgy petíció is indult tavaly, hiszen sokakat felháborít az, ahogy az állatokat tartják a mindennapokban:

apró, szűk helyeken, láncon, megkötözve, szájkosárral, és veréssel kényszerítik őket, hogy a fizikailag nehéz trükköket betanulják és végrehajtsák.

Eddig 27 országban vezettek be korlátozásokat a cirkuszi vadállat-tartást illetően, tavaly pedig Magyarországra is megérkezett a mozgalom.

A PeTa Deutschland munkatársa, Ywonne Würz elmondta, hogy 

az év legnagyobb részében rosszul szellőztetett pótkocsikban szállítják őket. Az alapvető szükségleteik kielégítése, mint az élelmiszer-, a víz- és az állategészségügyi ellátás gyakran nem megfelelő, az állatjóléti előírásoknak pedig nem tesznek eleget, ami miatt sokuk rendellenesen viselkedik és betegségektől szenved.

A kérdés azonban ennél sokkal összetettebb, hiszen felmerül, hogy mi lesz az állatokkal egy esetleges betiltás után, egy ilyen létesítményt is működtetni kell.

A kérdésről részletesebben is beszámol a Magyar Narancs.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás