promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szingapúrban már robotkutyát is bevetnek a koronavírus ellen
Borítókép:  Boston Dynamics
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Boston Dynamics kutyája aztán nem fogja elkapni a fertőzést.

A világon Szingapúr kezeli a legjobban a koronavírus-járványt. Náluk is elcsúsztak a dolgok, és sok a fertőzött, de szinte alig van haláleset. Ők már akkor elkezdték a megelőzést, amikor a fertőzés még csak felbukkant Vuhanban. Az ázsiai országban főleg a munkásszállókon szabadult el a vírus, ezért ugrottak meg ezek a mutatók, azonban a halálesetek száma még mindig csak húsz a vasárnap esti adatok szerint.

Közben Szingapúr állandóan mutatja a világ felé, hogy mennyire fejletten kezelnek mindent. Az egyik legnépszerűbb parkban, a Bishan-Ang Mo Kióban hétvégén már bevetették a  Boston Dynamics híres robotkutyusát, aki ott fog járőrözni, és felszólít mindenkit, hogy tartsák be a kellő távolságot.

A robotkutyát SPOT-nak hívják, és az első két hétben még lesz vele emberi kísérő, de utána már saját magától fogja róni a köröket. SPOT az elején még csak előre lejátszott hangüzenetet fog velünk közölni, de már elkezdték írni a programját.

Mivel kamerás érzékelője is van, ez ki fogja szúrni, ha két ember túl közel van egymáshoz. Ha nincs meg a megfelelő távolság, SPOT odaslattyog, és jelzi, hogy ez így nem lesz jó.

Ha SPOT jól fog teljesíteni,akkor a többi parkban is megjelenhetnek a hasonló robotkutyák. Ésszerű okokból azért is vetik be, mert a parkőrökkel ellentétben ő nem tudja elkapni a fertőzést, és terjeszteni sem. Persze ne kezdjük el simogatni, mint az igazi kutyákat, bár tudtommal nem is fogja engedni.

A lakosokat pedig kérik, hogy ezért ne kezdjenek el letódulni a parkba, hogy láthassák akcióban a robotkutyát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás