promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zebra és szamár nászából született utód – videó
Borítókép:  Unilaid.co.uk
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szerelemben nincsenek határok, legalábbis az állatvilág fura, ám frenetikus gyermekei most erről tesznek tanúbizonyságot.

Mivel az oroszlánok és a leopárdok útjai Afrikában keresztezik egymást, így nem kizárt, hogy frigyükből csodaszép bundás utódok szülessenek. A vadonban erre még ember szeme nem látott példát, ám ezen nagymacskák fogságban töltött idejük alatt már hoztak világra közös kölyköket. Az utolsó ismert egyed 1985-ben pusztult el. Sajnos ezek a csodás lények már sterilek voltak, vagyis további utódokat nem tudtak nemzeni.

Kép: Pinterest

Milyen, amikor egy zebra beleszeret egy szamárba?

A válasz egyszerű, csupa báj és úgy hívják zonkey. Ez az eset nem annyira ritka, mint gondolnánk már Charles Darwin a fajok eredetének 1859-es kiadásában is említést tesz tüneményes szamártestű, csíkos lábú sarjakról.

Kekaimalu a Hawaii Sea Life Park lakója. Szülei meglehetősen szokatlan pár voltak, és senki sem gondolta volna a kezdetekben, hogy egymásba habarodnak, már csak a méretbeli különbségek miatt sem. Végül, amikor az alkalmazottak egy kardszárnyú delfint és egy palackorrú delfint helyeztek ugyanabba a tartályba, megtörtént a csoda, és megszületett szerelmük gyümölcse, Kekaimalu.

Általános látványnak számít Nepálban a szarvasmarha és a jak párosából született, yakow elnevezésre keresztelt lény.

Ez esetben tudatosan használták ki a jak kitűnő levegőtoleranciáját, ami jól jön a nagy magasságokban, a hegyes területeken, illetve ezt egészíti ki a tehén viszonylagos agilitása. Így a két faj príma tulajdonságai ötvöződtek a figyelemreméltóan strapabíró yakowban, a helyiek nagy örömére.

Kép: Wikimedia Commons

(források: Mentalfloss, Qubit)

Mindennap csodák, kedves történetek. Cuki balesetek, amelyek előfordulnak a természetben. Csatlakozz!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás