promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elektromos autód van? Ennek a hírnek nem fogsz örülni!
Borítókép:  JAN WOITAS / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Változás: május 1-től többszáz villanyautó töltőpont használatért kell majd fizetni.

A Mobiliti 2019 őszén vásárolta meg az e-Mobit, így május 1-től mindkét cég villanyautó töltőpontjainál fizetni kell majd a használatért – írja a hvg.hu. Ez azt jelenti, hogy majd ötszáz töltőpontnál, amelyet eddig ingyenesen lehetett tölteni, a fenn említett határidőtől kezdve már fizetni kell a szolgáltatásért.

Az árak a következőképp alakulnak:

  • 1 kWh a 22 kW teljesítményű AC-oszlopokon 80 forintba fog kerülni a töltés;
  • 1 kWh a 22 kW teljesítményű DC-töltőknél 500 forintos töltési díjjal kell számolni;
  • a 43 kW-os AC-, illetve az 50 kW-os DC-töltőknek 80 forint/perc lesz az ára.

A Mobiliti azt tervezi, hogy havidíjas csomagokat alakít ki az optimális és megfizethetőbb töltésért, és igyekszik majd személyre szabottabb lehetőségeket is kínálni, úgymint az éjszakai töltés. A portál számolt egy kicsit: mivel az ELMÜ-ÉMÁSZ villanyautó töltőin tavaly augusztus 1-től 1 kWh 99 forintba kerül, így 

„körülbelül 400 kilométeres hatótávolságú Kia e-Niro teljes feltöltése mintegy 5 100 forintba (4,4 liter benzin/100 km) fog kerülni a Mobiliti, és 6 300 forintba (5,4 liter benzin/100 km) az ELMÜ-ÉMÁSZ oszlopain, miközben egy Ionityn történő komplett töltés 18 000 forintból (15,5 liter benzin/100 km) úszható meg. Otthoni lassú töltés esetén körülbelül 2 400 forintba (2,1 liter benzin/100 km) kerül egy tele tank.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás