Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Látogatók nélkül máris párosodni kezdtek a jegesmedvék Nyíregyházán

Látogatók nélkül máris párosodni kezdtek a jegesmedvék Nyíregyházán

Tech & Tudomány

Látogatók nélkül máris párosodni kezdtek a jegesmedvék Nyíregyházán

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 21:01

Csak egy kis romantikus hangulat kellett nekik.

A járvány miatt zárva vannak az állatkertek, amik így rengeteg bevételtől esnek el, de azért van öröm is az ürömben. A legtöbb állatra jótékony hatással van a látogatók távolmaradása, így újra párosodni kezdtek. Legutóbb a Hongkongban található Ocean Park állatgondozói hoztak erről nekünk jó híreket – ott a pandák egy évtized után először tudtak sikeresen párosodni természetes úton.

A következő örömteli hírhez nem kell messzire mennünk, mivel a Nyíregyházi Állatkert számolt be arról, hogy a jegesmedvék oldódtak fel annyira, hogy az ismerkedésből egy kicsit több is legyen.

„Évek óta bíztunk abban, hogy szerelembe esnek a jegesmedvéink, de ezidáig nem jutottak el a párzásig. Most viszont már napok óta heves udvarlásnak vagyunk szemtanúi”

– számoltak be az eseményekről a vadaspark dolgozói.

Úgy tűnik a rengeteg látogatótól a jegesmedvék stresszesek voltak. Most, hogy az állatkert zárva van, a meghittség miatt össze tudtak melegedni.

Közben a Nyíregyházi Állatkert meghirdette a segítő jegy akcióját. A jegy mindenkinek egységesen 2300 Ft-ba kerül, legyen szó felnőttről, gyermekről, diákról vagy nyugdíjasról. Ez a vásárlástól számítva 12 hónapig egyszeri belépésre jogosítja a tulajdonost. Az állatkert április 30-ig tervezi az akciót, hogy addig is ne essenek el túlzottan sok bevételtél.

Borítókép: MTI Fotó / Balázs Attila