Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Őrület: nem akarta elengedni a Skodás a tűzoltóautót – videó

Őrület: nem akarta elengedni a Skodás a tűzoltóautót – videó

Tech & Tudomány

Őrület: nem akarta elengedni a Skodás a tűzoltóautót – videó

Tech & Tudomány

BTP 10:02

Elég sokan fognak kiakadni, amikor megnézik, mit művelt az autós.

A magyarok akármennyire is nincsenek toppon a vezetésben, azt mindig mindenki be szokta tartani, hogy a megkülönböztető jelzést használó járműnek szabad utat adunk. Talán még a KRESZ-szabályt sem kell felidézni, mert belénk van kódolva.

„A megkülönböztető jelzéseket (villogó kék fényjelzést és szirénát vagy váltakozó hangmagasságú más hangjelzést) használó gépjármű, illetőleg minden ilyen gépjárművekkel kísért (közrefogott) zárt csoportban haladó, megkülönböztető fényjelzést használó gépjármű részére minden járművel, minden helyzetben elsőbbséget kell adni, és akadálytalan továbbhaladását - félrehúzódással és a szükséghez képest megállással - lehetővé kell tenni.”

Ez minden országban így van, Németországban ráadásul igen borsos pénzbüntetést kap, aki akadályozza ezeknek a járműveknek a haladását.

Nem lehet szavakat találni arra, hogy mit csinál a Skodás, aki nem akarja elengedni a háta mögött lévő tűzoltót. Leblokkolt? Zenét hallgatott? Még a zenét sem lehet úgy bömböltetni, hogy ne hallj meg egy hátad mögött centikre szirénázó tűzoltóautót.

Végül a másik sávban lévő gépkocsinak kell lépnie, mert a Skodás meg se mozdul. Lehet látni, hogy szemből jönnek az autók, de a piros jármű gyorsan elfordul, hogy szabad utat tudjon adni a tűzoltóknak.

Borítókép: GAIZKA IROZ / AFP