Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Súlyos korlátozások lesznek a YouTube-on és a Netflixen

Súlyos korlátozások lesznek a YouTube-on és a Netflixen

Tech & Tudomány

Súlyos korlátozások lesznek a YouTube-on és a Netflixen

Tech & Tudomány

Baranyecz János - 2020.03.21. 21:01

A járvány miatti karantén ideje alatt sokkal többen használják otthon az internetet, emiatt pedig komoly döntést kellett hoznia a YouTube-nak és a Netflixnek.

A koronavírus-járvány rohamos terjedése miatt tömegek vannak most otthon, ahol vagy dolgoznak, vagy várják, hogy elmúljon a globális méretekre duzzadó veszély. Ennek viszont van egy olyan negatív oldala is, hogy jóval terheltebb lett a hirtelen megnőtt felhasználószám miatt az internet, így esélyes, hogy komoly problémákba fognak ütközni a szolgáltatók, és akár összeomolhatnak a dolgok.

Éppen ezért kérte az Európai Bizottság digitális politikával foglalkozó biztosa, Thierry Breton a Netflixtől, hogy mellőzzék a HD (High Definition) minőségű tartalmakat, és csupán SD-ben (Standard Definitonben) sugározzák őket, hogy ne legyen akkora a leterheltség, és így több ember számára biztosítsanak stabil hálózatot.

A Netflix támogatta ezt, és egész Európa-szerte legalább 30 napig visszavesznek a nagy felbontásból, viszont arról eddig még nem volt hír, hogy a YouTube mit fog lépni erre. A MovieWeb információ szerint azóta már ők is meghozták a döntésüket, így

a Netflixet követve a YouTube is átáll a gyengébb minőségre az emberek érdekében.

Igaz, hogy náluk továbbra is elérhető marad a felhasználók számára a HD, de alapbeállításként SD fog szerepelni mindenkinél, minimum egy hónapig.

Arról még nincsenek információk, hogy máshol lesznek-e hasonló korlátozások, de mivel a Netflix és a Google (főleg a YouTube miatt) az összes internetforgalom 25 százalékát teszi ki, így igen komoly hatással lehet ez a döntés a jövőre nézve.

Borítókép: Illusztráció / Photo by Szabo Viktor on Unsplash