promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos korlátozások lesznek a YouTube-on és a Netflixen
Borítókép:  Illusztráció / Photo by Szabo Viktor on Unsplash
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A járvány miatti karantén ideje alatt sokkal többen használják otthon az internetet, emiatt pedig komoly döntést kellett hoznia a YouTube-nak és a Netflixnek.

A koronavírus-járvány rohamos terjedése miatt tömegek vannak most otthon, ahol vagy dolgoznak, vagy várják, hogy elmúljon a globális méretekre duzzadó veszély. Ennek viszont van egy olyan negatív oldala is, hogy jóval terheltebb lett a hirtelen megnőtt felhasználószám miatt az internet, így esélyes, hogy komoly problémákba fognak ütközni a szolgáltatók, és akár összeomolhatnak a dolgok.

Éppen ezért kérte az Európai Bizottság digitális politikával foglalkozó biztosa, Thierry Breton a Netflixtől, hogy mellőzzék a HD (High Definition) minőségű tartalmakat, és csupán SD-ben (Standard Definitonben) sugározzák őket, hogy ne legyen akkora a leterheltség, és így több ember számára biztosítsanak stabil hálózatot.

A Netflix támogatta ezt, és egész Európa-szerte legalább 30 napig visszavesznek a nagy felbontásból, viszont arról eddig még nem volt hír, hogy a YouTube mit fog lépni erre. A MovieWeb információ szerint azóta már ők is meghozták a döntésüket, így

a Netflixet követve a YouTube is átáll a gyengébb minőségre az emberek érdekében.

Igaz, hogy náluk továbbra is elérhető marad a felhasználók számára a HD, de alapbeállításként SD fog szerepelni mindenkinél, minimum egy hónapig.

Arról még nincsenek információk, hogy máshol lesznek-e hasonló korlátozások, de mivel a Netflix és a Google (főleg a YouTube miatt) az összes internetforgalom 25 százalékát teszi ki, így igen komoly hatással lehet ez a döntés a jövőre nézve.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás