promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy fél Mount Everest nagyságú aszteroida tart a Föld felé
Borítókép:  Illusztráció / shutterstock.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A NASA bejelentette, hogy egy hatalmas égitest tart a bolygónk felé, de azért gyorsan megpróbálták megnyugtatni az embereket.

Sokan aggódnak most a koronavírus hosszútávú következményei miatt, de amíg ez a járvány nem jelent meg, addig is voltak olyan emberek, akik teljes mértékben hittek abban, hogy hamarosan itt a világvége. Többek között az űrlények támadása, vagy a természet ellenünk fordulása volt az, amire a legtöbben tippeltek volna, de egy mindent elpusztító aszteroida is mindig benne volt szerintük a pakliban.

A Mirror információi alapján a fent említett emberek valószínűleg fel fogják kapni a fejüket, ugyanis a NASA bejelentette: egy látványos méretű aszteroida közelít a bolygónk felé, ami a becsléseik szerint akkora, mint a fél Mount Everest. Ez alapból nagyon félelmetesen hangzik, mivel az 52768 (1998 OR2) néven ismert égitest

nagyjából 1,8-4,1 kilométer átmérőjű lehet, szóval felfoghatatlan mértékű pusztítást eredményezhetne egy esetleges becsapódáskor.

De nem kell aggódni, ugyanis megnyugtattak minket azzal, hogy nagyon csekély az esélye annak, hogy a Földbe csapódik, mivel 3,9 millió mérföldnyire, vagyis körülbelül 6,2 millió kilométerre fog elsuhanni mellettünk. Ez elég közelinek számít, de szerencsére elvileg nem veszélyes.

A NASA szerint április 29-én, magyar idő szerint 10:56-kor lesz látható a Földről teleszkópokkal az aszteroida.

Azoknak sem kell aggódniuk, akiknek nincsenek meg a szükséges eszközeik a megfigyeléshez, ugyanis a római „The Virtual Telescope Project”-nek köszönhetően online is megcsodálhatjuk a jelenséget majd ezen a linken.

Valószínűleg nem érdemes kihagyni, mivel viszonylag ritkán haladnak el mellettünk ekkora égitestek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás