Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Koronavírus: suli televízióvá alakul át az M5

Koronavírus: suli televízióvá alakul át az M5

Tech & Tudomány

Koronavírus: suli televízióvá alakul át az M5

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 06:36

Ha otthon kell maradnunk, akkor mától mi is beülhetünk az iskolapadba.

Maga Orbán Viktor kormányfő jelentette be még pénteken este, hogy hétfőtől bezárnak az iskolák, és egy afféle digitális oktatási rend lép életbe, mivel a diákok nem látogathatják az oktatási intézményeket a vírus terjedésének megfékezése miatt. A kormányfő is elismerte, hogy döcögni fog az elején ez az egész, mivel nem megfelelő még ehhez az infrastruktúra, de pont ezért fogják bevetni mondjuk az M5 csatornát is, ami mindenki számára elérhető.

Szóval napközben odakapcsolva a felnőtt korosztály is visszamehet kicsit az időben, és újra beülhet az iskolapadba. Persze, aki otthonmaradásra van fogva, megértem, ha inkább az elmaradt sorozatokat pótolná a streamingszolgáltatóknál.  

  • Az M5-ön 8 órától 11 óráig az 5-8. osztályos diákoké lesz a terep. Itt a Felsős című műsort fogják adni, ahol lesz magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, biológia, művészetek, valamint informatika.
  • 11 órától 12 óráig nyelvleckéket sugároznak. Itt a Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéjét adják egymás után. 11.30-tól 5 nyelven, 5-5 nyelvlecke követi egymást, hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként orosz nyelvtani feladatokkal.
  • 12 órától a középiskolás korosztály számára sugároznak érettségi műsorokat. Magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem minden nap lesz, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal.

A tévés iskolának 14.30 perctől van vége, de a műsorokat természetesen interneten is vissza tudjuk nézni.

Borítókép: ELVIS BARUKCIC / AFP