Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Több, mint 100 millió forintért kelt el egy PlayStation konzol

Több, mint 100 millió forintért kelt el egy PlayStation konzol

Tech & Tudomány

Több, mint 100 millió forintért kelt el egy PlayStation konzol

Tech & Tudomány

Toronicza Péter - 2020.03.09. 17:47

Ezzel már el is dőlt, hogy nem akármilyen darabról van szó.

Egyáltalán nem elírás, mivel egy Nintendo PlayStation konzolról beszélünk. A prototípus még akkor készült, amikor a Sony és a Nintendo együtt dolgoztak. A két japán gyártó közül végül a Nintendo hátrált ki az egészből, és mentek a Philipshez, hogy összehozzák a CD-it.

A Sony magára maradt, de már haladtak annyit előre, hogy egyedül is létre tudták hozni az első különálló Sony PlayStationt. Azt gondolom nem kell ecsetelnem, melyikük járt jobban.

A Nintendo PlayStation-ből nagyjából 200 prototípus készült, de fogalmunk sincs, hogy mennyi bolyonghat belőle a Földön, és mennyi kerülhetett a kukába. Annyi biztos, hogy jelenleg erről az egyről tudjuk, hogy létezik, és működik is.

A konzolt még Terry Diebold szerezte meg egy csődaukción mindössze 75 dollárért. Állítólag a Sony Computer Entertainment egykori vezérigazgatója, Olaf Olafsson hagyta az Advanta Corp-nál, amikor távozott. Terry, és a fia Dan turnéztak is retró játékkonferenciákon vele, de arra csak később jöttek rá, hogy mennyit érhet valójában.

Arról nem hullott le a lepel, hogy ki az új szerencsés tulajdonos, de arról igen, hogy 360 ezer dollárt, vagyis átszámítva 106 millió forintot adott ki érte. Ezzel azonban övé az egyetlen működő Nintendo PlayStation a világon. Ha találtok egyet valahol, ki nem dobjátok a kukába.

Borítókép: Engadget