promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így trükköztek Carrie Fisher visszahozásával a Skywalker korában
Borítókép:  Lucasfilm
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy videó rántja le a leplet a Star Wars 9 legtöbb speciális effektjéről.

Nagyon sokan nem szeretnek illúziót rombolni, amit meg is értek, szóval ők el ne indítsák ezt a videót. A többség azonban biztosan nagyon kíváncsi rá, hogy milyen trükkök vannak néhány jelenet mögött a Skywalker korában.

A legtöbbeket talán Carrie Fisher érdekel, aki még 2016. decemberében hunyt el, így már nem tudott részt venni a Star Wars kilencedik részének a forgatásán. J.J. Abrams Az ébredő Erőből kivágott jeleneteket használta fel ahhoz, hogy a kilencedik részre vissza tudják hozni a színésznőt.

Todd Fisher, Carrie testvére le is nyilatkozta anno, hogy Leia karaktere nagyon fontos lett volna a zárás szempontjából, és még lehet fénykard is került volna a kezébe. Ezt sajnos sose tudjuk meg, azt viszont igen, hogy Abrams nyolc percnyi kivágott jelenetből tudott gazdálkodni.

Amikor Leiának meg kellett jelennie, és ahhoz nem volt konkrét jelenet, akkor sem CGI-vel rakták össze az arcát, hanem átemelték egy korábbi jelenetből. A fiatal Fishert és Mark Hamillt is így oldották meg. Carrie testvére, Todd nagyon elégedett volt a készítők munkájával.

„Nagyon szép az Erő univerzumában, hogy nincsen halál, csak egy másik dimenzióba kerülsz át, ott létezel tovább. Carrie biztosan most is lenéz ránk, vagy mellénk áll, mindig a részünk lesz. Hogy ezt filmen is láthatjuk, az olyan varázslat, amire csak a mozi képes”

- mesélte Todd a Star Wars zárásáról. 

Most azonban lássuk milyen nehéz dolga volt azoknak, akik a Skywalker kora speciális effektusain dolgoztak. Leginkább azokat nem irigylem, akiknek össze kellett rakniuk azt a rengeteg űrhajót a végén. Brutális…

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás