promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett a karácsony kedvence, a Jézus-szimulátor – előzetes
Borítókép:  Steam
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindig is ki akartad próbálni, hogy milyen Jézus lennél? Most megmutathatod!

Jézus Krisztus harminchárom évet töltött a Földön, amit a világ legismertebb könyvében, vagyis a Bibliában be is mutatnak nekünk, de számos film is feldolgozta. A leghíresebb talán a Mel Gibson féle „A passió”, ami idén volt 15 éves.

Sokakban biztos felmerült, hogy nem csak Jézus életéről akarnak olvasni, vagy filmen látni, de át is akarják élni azt. Nekik megérkezett az első Jézus-szimulátor, aminek stílusosan az I Am Jesus Christ nevet adták.

Nem tudom, hogy ezt a készítők amúgy viccnek szánták, vagy tök komolyan gondolják, hogy a hithű keresztény családok ezzel fognak játszani. Természetesen kicsit poénos, hogy egy Jézus-szimulátor kerül piacra karácsony előtt, de alapból amúgy nincsen benne semmi sértő.

A játékban, ahogy már sokaknak leeshetett, mi leszünk Jézus, és egy csomó csodát kell majd csinálnunk. Az előzetesben azokkal találkozhatunk, amiket Isten fia valóban letett az asztalra: vak nő látásának visszaadása, halak sokszorosítása, vízen járás, na meg egy spoiler, vagyis a feltámadás.

Nem igazán tudom, hogy milyen kihívást fog adni a játék, meg azt sem értem, hogy most ez kicsit játékmenet videó is egyben? Ha csináljuk a csodákat, csökken az életerőnk? Ha úgyis feltámadunk, akkor nem mindegy?

Gondolom teljesen kötött lesz az egész, szóval Júdást nem tudjuk majd lekaratézni, de a Sátán ellen harcolnunk kell. Elvileg 30 csodát használhatunk, a történetet pedig Jézus megkeresztelésétől a feltámadásig élhetjük át.

A készítők amúgy már az előzetesben nagyon elrontottak valamit:

abban a korban még nem volt polaroid fényképezőgép!

Az I Am Jesus Christ hamarosan debütál a Steamen, és szinte biztos vagyok benne, hogy ki fogom próbálni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás