promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenzációs kép: egy hófehér krokodilt kaptak lencsevégre
Borítókép:  Pixabay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az albinizmus igazán különlegessé teszi az egyes fajok egyedeit. Öt példát hoztunk nektek az állatvilágból.

Maga a kifejezés amúgy a latin „albus” szóból ered, ami egyszerűen a fehér színt jelenti. Az albinizmus csökkent mértékű, illetve hiányzó volumenű pigmentációban jelenik meg az érintett egyedekben. A színanyag képzésének zavara, az egyeddel együtt született tulajdonság. Az albinizmus előfordulhat a bőrt, a szőrzetet, a szemet érintve egyszerre, egyes esetekben pedig külön-külön is. Ezen jelenség alól az ember sem kivétel, de rajta kívül az összes emlőst, a madarakat, a kétéltűeket, a hüllőket és a halakat is érintheti.

Hoztunk pár képet a természetből, így ti is láthatjátok, hogy mégis milyen csodálatos lények az albínók, annak ellenére, hogy ez az adottság számukra igen csak nagy hátránnyal járhat a többi egyeddel szemben. Gondoljunk csak bele, egy hófehér teremtmény mennyivel szembetűnőbb a saját környezetében.

Albínó aligátor

Borítóképünkön egy albínó aligátor láthatsz. Az állatnak sokkal nagyobb kihívást jelenthet, hogy a kiszemelt prédáját észrevétlenül közelítse meg. 

Fehér páva

A páva hím egyedei színpompás, szemet gyönyörködtető pazar látványt nyújtanak bámulatos tollazatukkal, de azért hófehérbe öltözve is megakad rajta az ember szeme.

Kép: Pixabay.com

Amerikai bölény

A bölényeknél az albínóság előfordulása elképesztően ritka, 10 millió bölényborjú közül mindössze egy lesz ilyen rikítóan hófehér.

Kép: Pixabay.com

Fehér tigris

A fehér tigris a természetben igazi ritkaság, feltűnősége az aligátorhoz hasonlóan szintén az állat túlélési képességeinek csökkenésével jár. A legelső példányt 1951-ben fogták be, és a ma élő, körülbelül 250 egyed mind az ő leszármazottja.

Kép: Pixabay.com

Albínó kenguru

Ezen a videón idén tavasszal, egy csehországi állatkertben született albínó kenguru életének apró szeletébe kaphatunk bepillantást.

Albínó koala

A koala vitathatatlanul minden formában elbűvölő élőlény, a fehér szín már csak egy leheletnyi plusz ráadás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás