promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme a démoni óriási repülőkutya, amellyel még rémálmaidban sem szeretnél találkozni – videó
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A denevér nem egy közönségkedvenc állat, ha arról van szó, hogy mutassunk aranyos élőlényeket. Többségünk irtózik tőle, merthogy bizarr bőr szárnyai vannak, az emberi szemnek kiszámíthatatlan sebességgel és céllal repül, és mert rémmesék főhőseként is pazarul megállja a helyét. Aztán vannak, akik a vámpírokkal is egy lapon említik.

A fent említettek alapján sokan sápítoznának, ha egy brutális méretű példánnyal hozná őket össze a sors, például az óriási repülő kutyával, a denevérek egyik leghatalmasabbikával, ám nem kell megijednünk, mivel erre csak Délkelet-Ázsia egyes területein van esély. Az állat főként esőerdőkben, part menti mangrove mocsarak menedékeiben tengeti mindennapjait, de otthonosnak találja az elzárt szigeteket is.

Az óriás repülő kutyát szokták malajziai repülő kutyaként vagy egyszerűen csak kalongként is emlegetni.

Ez a kissé hátborzongató, ám valójában rettenetesen jámbor és szelíd jószág a denevérekhez képest félelmetes méretekkel rendelkezik, tömege meghaladhatja az egy kilót is, de mindez semmi, hiszen ha kitárja szárnyait, a vitorlafesztávolsága elérheti a két métert is. 

Ugyan latin neve alapján rosszat is sejthetnénk, mivel pteropus vampyrus néven került be a rendszertanba, viszont megnyugtatunk minden kedves olvasót, hogy ez a denevér bizony vegetáriánus, csupán az ízletes gyümölcsökre feni a fogát, esetleg néha egy kis virágnektárra. Nagy kedvence a rambután, a füge és előszeretettel dézsmálja meg a banánt vagy a mangót is. A vampyrus igazából egy téves megnevezés, hiszen lefordítva azt jelenti, hogy vért szopó szellem vagy démon. A valósághoz azonban semmi köze.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás