promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy sziget, ahol még az esküvőket is gázmaszkban tartják – videó
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mijakedzsima az a hely, ahol bármikor megszólalhat a sziréna, és akkor nincs mese: azonnal fel kell húzni a védőfelszerelést. Még akkor is, ha épp esküvői fotót készítenek a násznépről.

Eddig azt gondolhattad, hogy ez a kép egy örült photoshopmester munkája vagy egy képtelen horrorfilmből kivágott még képtelenebb jelenet, esetleg háborús propaganda az első világháború egyik napjáról, amikor bevetették a mérges gázt? Egyik sem talált, a kép Mijakedzsima szigetén készült és egy megtörtént eseményt ábrázol.

Annak ellenére, hogy a sziget egy igazi turistaparadicsom, egy bökkenő mégis akad, olykor nagyon sok kén-dioxid kerül a levegőbe, amely halálos is lehet. Ezért az, hogy mindenki gázmaszkkal a zsebében jár, olyan alapvetés ott, mint hogy te cipőt húzol reggel, ha munkába vagy iskolába indulsz.

A sziget amúgy egy aktív vulkán tengerből kiálló része, amely állandóan szivárog. A sziget egy része emiatt le is van zárva, ide nem léphet be senki. Az ottlakók viszont ahelyett, hogy siratták volna nehéz sorsukat, gondoltak egyet, és a természeti adottságot átfordították állandó jövedelemforrásba, az ide érkező katasztrófaturistákat már a szigetre való belépésnél megrohamozzák a gázmaszkárusok. Az érkezők pedig repesve várják, hogy a kis kiruccanás közben megszólaljanak a szirénák...

Tokióból amúgy nagyon könnyen elérhető a sziget komppal, repülővel, sőt akár helikopterrel is.

Forrás: Atlas Obscura

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás