promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamis Wizz Air nyereményjáték terjed az interneten
Borítókép:  Wizz Air offical
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt hiszed két ingyen jegyet nyerhetsz, de csak az adataidat lopják el.

Nem igazán akarnak kimenni a divatból ezek a nyereményjátékos átverések, és furán néztem, amikor az egyik ismerősöm megosztotta az üzenőfalán a dolgot, mert már elég szépen sikerült ezt kigyomlálni az ismeretségi körömben. Maradjunk annyiban, hogy akik bele is futnak ilyenbe, azonnal kioktatom őket privát üzenetben, hogy ez bizony átverés és mire kell figyelniük legközelebb.

Már eleve az indítás gyanús Facebookon, hogy a Wizz Air két ingyenes jegyet ad mindenkinek az évforduló megünneplésére. Milyen évforduló? Mit ünnepelnek? Az embereket már eleve elvakítja az „ingyen” szó, és nem figyelnek az ordító logikátlanságokra.

A másik meg az, hogy az interneten semmi, még egyszer leírom, semmi sincsen ingyen. Ha valamelyik cég még termékmintát is ígér, annak is hetvenszer utána kell nézni, nehogy valami adathalász weboldal legyen. Mindent ellenőrizünk le a hivatalos oldalon, valamint a hivatalos közösségi oldalakon is. Ha egy cím hamis, akkor annak már a linkje is gyanúsan tele van kiegészítő hülyeségekkel.

Az oldalt amúgy megnéztem, teljesen igényes, bár a tapasztalt szemek azonnal kiszúrják a szokásos fake dolgokat.

Az átverés olyan szinten terjedt, hogy a Wizz Air kénytelen volt közleményt kiadni, hogy ne dőljön be neki senki.

„A Wizz Air tudomására jutott, hogy a fogyasztók megtévesztésére alkalmas, a Wizz Air arculatához hasonló, illetve azzal megegyező kinézetű weblap, illetve Facebook-oldal terjed a közösségi médiában. Az oldal és a poszt hamisan azt ígéri, hogy egy megosztással, valamint néhány kérdésre adott helyes válasszal a felhasználó 2 db Wizz Air-repülőjegyet nyerhet. A Wizz Air ezúton is szeretné megerősíteni, hogy a vállalat hivatalos honlapja a www.wizzair.com címen található. Bármilyen promóciót, illetve versenyt a légitársaság kizárólag a saját hivatalos honlapján, illetve a saját hivatalos közösségimédia-felületein, valamint a WIZZ-hírlevélben hirdet meg. A Wizz Air azt tanácsolja, a felhasználók kizárólag a vállalat hivatalos csatornáit keressék fel, más, a repülőtársaság akcióiról, felhívásairól szóló oldalakra, linkekre ne kattintsanak. A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket azon személyek, illetve jogi személyiségek ellen, akik hamisan állítják, hogy a Wizz Air nevében járnak el, illetve akik a Wizz Air nevében félrevezetik, megtévesztik a fogyasztókat.”

Szóval csak okosan, valamint ha betartjátok a szabályokat, és még csak nem is kattintotok, akkor ezeknek a weboldalaknak nem lesz már miért létrejönniük, vagy egyre kevesebbszer fogtok velük találkozni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás