promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bemutatták az új Land Rover Defendert – videó
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dizájnkocka lett az őskövület modellből, de megérte várni.

A Frankfurti Autószalonon mutatták be a pár éve megszüntetett, több évtizeden keresztül gyártásban lévő terepjáró utódját. A régit Afrikától Amerikáig át mindenhol rengeteg felfedező és kalandor nagy elégedettséggel használta, jó terepjáróképessége és egyszerű felépítése miatt vált népszerűvé. Sajnos a létravázas felépítés és a korszerűtlen motorok miatt be kellett szüntetni gyártását. Ezeket tehát kidobták és egy teljesen új önhordó karosszériát építették.

A Defender háromféle motorral lesz elérhető: egy kétliteres dízel és egy szintén kétliteres turbós benzines, valamint egy sorhatos verzió is készül. Későbbre ígérnek egy plug-in hibrid változatot is. Kétféle karosszériaváltozat közül választhatunk majd, egy rövidebb és egy hosszabb változatot takar a 90 és a 110-es megnevezés, tengelytávban csak 3 centi a különbség, de hosszban 44 centiméret (4,76, illetve 4,32 méter). Nevéhez hűen állandó négykerékhajtással rendelkezik, a beltérben is visszaköszön pár korábban már látott stílusjegy.

[[galeria]]

Jövőre már kapható lesz, és a képek alapján kívánatos lesz azoknak, akik szeretnek terepre is menni az autójukkal. A dobozoforma maszkulin domborításokkal és könnyen felismerhető LED lámpákkal érkezik, illetve pár különleges opcionális kiegészítővel. 

A modern kornak megfelelően személyre szabható felszereltségek közül találhatja majd meg mindenki a neki tetsző Defender-változatot. Az egyik ilyen az eltolható sátortető, a másik pedig az első ülések közé tett kényszerülés, ami lehajtva pohártartó, azonban szükség esetén plusz egy főt is szállíthatunk itt. Kérhetünk a gyárban felhelyezett matt fóliát, a karcolások és apróbb felverődések kivédésére, de akár szintszabályozós légrugózás is elérhető lesz. Nem meglepő módon minden lámpa teljesen LED-es, de opció a csőrlő, oldaldobozok és különböző tetőcsomagtartók. A kerekek 18 és 22 col között tizenkét verzióban elérhetőek.

Terepjáróképessége az ígéret szerint továbbra is mindig brutális marad, 90 centis gázlómélységével akár komolyabb vízmosásokon való átkelésnél sem lesz gond.

Borítókép:  Land Rover.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás