promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
S-Presso néven jön az új, olcsó Suzuki
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az apró terepjárót nagy valószínűséggel a Renault Kwid riválisának szánják.

A tervek szerint csak szeptember 30-án kellett volna napvilágot látnia az új kis Maruti Suzukinak, de néhány kép és a legfőbb adatok már kiszivárogtak. Az apró szabadidőautó könnyen India slágerautója lehet.

Az S-Presso formája a nálunk is kapható Ignisre hasonlít leginkább, sőt méreteiben is alig van különbség, mivel a gyártó Heartect platformjára épül ez is, mind sok más kisautójuk, többek közt az Ignis vagy a Baleno. A teljes hossza 3,66 méter, a szélessége pedig alig több mint 1,5, a tengelytáv kis híján 2,4 méter. Erre a kis alapterületre zsúfoltak be öt ülést úgy, hogy még egy kis csomagtartó is maradt. A praktikumot érezni a tervezésen, nem mondtak le a négy ajtóról és a már-már terepesnek tűnő hasmagasságról, annak ellenére, hogy a kerekei mindössze 10 colosak az alapfelszereltség esetén.

A motorja egy háromhengeres, ezres benzinmotor lesz 67 lóerővel. Ötsebességes kézi vagy automata váltót lehet majd választani. Négy felszereltségi szintet kínál a Suzuki: Standard, LXI, VXI vagy VXI+. A 7 colos érintőképernyős vezérlőközpont minden bizonnyal csak a magasabb szintekhez jár majd. Az S-Pressót a Renault Kwid és a Hyundai Santro vetélytársának szánják, és ha valóban olcsóbb tud lenni, akkor könnyen az egyik legnépszerűbb autóvá válhat Indiában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás