Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az aranypinty stábja olyat tett, amit előtte senki Hollywoodban

Az aranypinty stábja olyat tett, amit előtte senki Hollywoodban

Tech & Tudomány

Az aranypinty stábja olyat tett, amit előtte senki Hollywoodban

Tech & Tudomány

Helmeczi Benjamin 16:16

A film a mozitörténet egyik legkisebb ökológiai lábnyomú alkotása lett.

Már a mozikban a Donna Tartt Az aranypinty című, Pulitzer-díjas regény alapján készült film, aminek Nicole Kidman a főszereplője. Az aranypinty azonban nemcsak fantasztikus színészgárdájával, kacskaringós történetvezetésével, megható és izgalmas fordulataival válhat az igényesen szórakoztató filmek rajongóinak kedvencévé. Van még egy nagyon jó és nagyon fontos tulajdonsága: zöld!

A New Yorkban, Új-Mexikóban és Amszterdamban zajló forgatás során a stáb és a színészek arra is tudtak figyelni, hogy ne terheljék a környeztet, kevés szemetet termeljenek, takarékoskodjanak a felhasznált energiával és támogassák a helyi közösségeket: filmjük így a mozitörténet egyik legkisebb ökológiai lábnyomú alkotása lett. Az újrahasznosítás, komposztálás, adományozás segítségével New Yorkban 74 százalékban sikerült szemetet szelektálniuk; a forgatás során kizárólag újrahasznosítható palackokba töltött víznek köszönhetően 68 000 eldobható palackot spóroltak meg, több mint 4270 adag ételt adományoztak helyi élelmiszerbankoknak és menhelyeknek, hibrid járművek bérlésével alaposan visszaszorították az üzemanyag-felhasználásukat, sok szükséges díszlet-anyagot korábbi filmesek után hasznosítottak újra, és igyekeztek úgy bánni velük, hogy további forgatások számára is hasznosíthatóak maradjanak. Ez mindenképpen egy követendő példa.

Az aranypinty egy 13 éves fiúról szól, aki a Metropolitan Múzeumban elkövetett terrorista támadás során meggyilkolt édesanyja halálát próbálja feldolgozni. A bonyodalom ott kezdődik, mikor a fiú véletlenül ellopja a múzeumból a The Goldfinch nevű műalkozást.

Borítókép: IMDb