promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Villanyautóként térhet vissza a klasszikus Volkswagen Bogár
Borítókép:  autoblog.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

 A Volkswagen a renningeni eClassics céget kérte fel a munkára.

A Volkswagen Bogarat mindenki ismeri, ez a világszerte legnagyobb példányszámban eladott autó. A Volkswagen számára is értéket jelent a legenda, de modern reinkarnációjának, a New Beetle-nek éppen nem rég fejezték be a gyártását. A Volkswagen és az eClassics együttműködésében most a veteránkorú modellhez nyúltak vissza, az e-Up! technikáját házasították össze a klasszikus Bogár karosszériájával.

Az autó alapja tehát az eUp!-ból ismert 60 kW teljesítményű villanymotor, amihez 36,8 kilowattórás akkupakk tartozik. Az akkumulátor telep 14 modulból áll, a jármű össztömege így kis híján 1300 kiló. Ehhez az alváz megerősítésére is szükség volt, amiről kívülről a vastag küszöbük árulkodnak. A villanymotor a Bogár eredeti farmotorja helyett közvetlenül a hátsó tengelyen fekszik, így hátul is lett egy kisebb csomagtartó a fedél alatt. A maximális hatótávja 200 kilométer, a végsebessége pedig 150 kilométer/óra. Hogy az összkép ne sérüljön, a töltőcsatlakozást a jobb hátsó lámpatest alá rejtették el.

A villany-Bogár ára egyelőre nem ismert, a kabrió prototípusokat a szeptember 12-én kezdődő Frankfurti Autószalonon mutatják be a nagyközönségnek. A tervek szerint a két cég együttműködése folytatódik, következő lépésben a legandás T1-es Transportert fogja átalakítani az eClassics a Volkswagen jelenlegi elektromos technológiáját felhasználva, a későbbiekben pedig egy villanyhajtású Porsche 356-os is várható.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás