promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egymilliárdnál is többe kerül a leggyorsabb Lamborghini, amiből az összeset eladták
Borítókép:  Lamborghini
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hivatalosan ugyan csak a Frankfurti Autószalonon mutatja be a Lamborghini újdonságát, a Siánt, de már most is szinte mindent tudni lehet róla. Ez lesz minden idők eddigi legerősebb és leggyorsabb utcai Lamborghinije.

[[adv]]

A legendás olasz gyártó – ami jelenleg az Audi tulajdonában van – egy brutális erejű új lágy-hibriddel lép a szupersportautók piacára. A Sián az Aventadorból ismert 6,5 literes V12 benzinmotort kapja meg, kiegészítve egy 48 voltos, kis híján 40 lóerős villanymotorral. Az eredmény így rendszerszinten 819 lóerő. A Sián 0-100-as sprintje ezzel a teljesítménnyel 2,8 másodperc, a végsebesség állítólag meghaladja a 350 kilométer/órát. Jól gondolják, akik szerint a villanymotor ez esetben nem fogyasztáscsökkentés céljából került a Lambóba.

Összesen 63 darabot gyártanak a Siánból, utalva ezzel a márka fennállásának eddigi éveire, de ahogy az a kuriózumoknál lenni szokott, már mindnek megvan a gazdája előre. Ennek megfelelően megkérik az árát is, egy példány 3,6 millió dollárba, azaz több mint egymilliárd forintba kerül. A Sián név mindemellett igen találó, mivel villámlást jelent bolognai dialektusban.

A Siánnal a Lamborghini egyértelműen kijelöli a márka jövőbeni útját, mégpedig a hibrid-elektromos irányba való fejlődést. Stefano Domenicali vezérigazgató nyilatkozatával erre rá is erősített, miszerint a Lamborghini a jövő szupersportautó márkája lesz, melynek első lépése a Sián bemutatása. Egyúttal az aggódókat is megnyugtatta a cégvezető, készül az új V12-es motor is. A találgatások szerint a következő hibrid modell a Lamborghini palettáján az Urus lehet, amit később az Aventador követ majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás