promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még mindig a Bugatti a leggyorsabb autó – videó
Borítókép:  Bugatti.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bár régóta nem a végsebesség adja el az autókat, a Bugatti inkább biztosra megy és rekordjával azt üzeni a világ leggazdagabbjainak, ha valaki gyorsan akar menni, jó helyen jár náluk. Ismét bizonyították: övék a leggyorsabb szériaautó a világon.

[[adv]]

Szeptember másodikán tette közzé a gyár azt a videót, amin a 2018-ban bemutatott Chiron egy lezárt pályán 490,5 kilométer/óráig gyorsul fel.

Természetesen azért sok aprónak tűnő átalakításra volt szükség, hogy az autó képes legyen elérni ezt az elképesztő tempót. A kis híján 9 kilométeres pályára való felkészítés fél évet vett igénybe. A motor teljesítményét kis módosításokkal 1500-ról 1600 lóerőre növelték, illetve a Bugatti Centodieciben bemutatott kipufogórendszert szerelték fel rá. A mozgó hátsó szárnyat fixre cserélték, valamint egy kis toldást is kapott a nagyobb stabilitás érdekében. Az egyik legnagyobb kihívást ekkora sebességnél a megfelelő abroncs hiánya jelenti, ebben ezúttal is a Michelin volt a Bugatti partnere. Az utcára is alkalmas szett ára óvatos becslések szerint is legalább 5 millió forint, és körülbelül 5000 kilométer után már igényli is a cserét.

A rekorder Chiron további különlegessége a lézeres futóműmagasság-állító rendszer, ami szintén a légellenállást hivatott minimalizálni, akárcsak a már említett fix szárny. A súlycsökkentés jegyében a beltérből is sikerült pár felesleges elemet eltávolítani. A váltó és a négykerékhajtás érintetlen maradt.


Fotók: bugatti.com

Bár a 490-es tempó közúton elérhetetlen, a 800 milliós árcédulába az is belefér, hogy a vásárlók egyszer kipróbálhassák a gyár tesztpályáján autójuk végsebességét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás