Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az öregítős app után itt a legújabb őrület, ezúttal videókkal!

Az öregítős app után itt a legújabb őrület, ezúttal videókkal!

Tech & Tudomány

Az öregítős app után itt a legújabb őrület, ezúttal videókkal!

Tech & Tudomány

Heisenberg 19:00

Bújnál világsztárok bőrébe? Lennél a kedvenc filmed főhőse? Itt a lehetőség!

Pár hónapja őrületeset ment az orosz FaceApp, ami félelmetesen és élethűen öregített meg bármilyen fotón szereplő arcot. Aztán később kiderült, hogy bizonyos adatvédelmi problémák akadnak vele – nemcsak az öregítésre szánt képhez fértek hozzá az app fejlesztői, bármire felhasználhatták a fotókat, és így tovább.

Most itt a legújabb őrület, ami pár napja hatalmasat robbant Kínában: ez a ZAO, aminek segítségével nem sima fényképeket, hanem rövid videókat tudunk saját képünkre formálni – írja a The Hacker News.

És ezt szó szerint kell érteni: például egy-egy filmjelenetben cserélhetjük le a színész arcát sajátunkra! Mutatjuk:

Egyesek már egészen odáig merészkednek a ZAO képességeit illetően, hogy nemsokára már saját arcunkat láthatjuk a személyre szabott reklámokban, sőt mi magunk leszünk egy-egy hollywoodi szuperprodukció főhőse.

Persze a ZAO sem tökéletes: sokan felhívják a figyelmet rá, hogy előre megadott klipek közül lehet csak választani, ergo a mesterséges intelligenciát csak ezekre tanították be, valamint itt is előkerülnek az adatvédelmi problémák – ki, mikor, mire használja fel az elkészült szösszeneteket...

Kínában pedig már van olyan közösségi oldal, ahol tiltják ZAO videók megosztását, lehet hogy hamarosan Twitterre és Instagramra sem lesz feltölthető hasonló?

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!