Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Akár te is megveheted Vlagyimir Putyin autóját!

Akár te is megveheted Vlagyimir Putyin autóját!

Tech & Tudomány

Akár te is megveheted Vlagyimir Putyin autóját!

Tech & Tudomány

TK 17:17

Mondjuk ehhez nem árt, ha van egy valag pénz a bankszámládon.

Március elején mutatták be Európában az oroszok új prémiumautóját, az Aurus Senatot, ami 2018-ban Vlagyimir Putyin elnöki beiktatásán debütált, majd tavaly szeptemberben az orosz vevők is megismerhették.

A Reuters most arról ír, hogy az oroszok elkezdték árulni az Aurus-t. A gyártó elsősorban az észak-afrikai, valamint a közel-keleti piacokat célozza meg, de természetesen számítanak kínai, illetve európai vevőkre is. Bár a kínai piacra csak 2020-2021 környékén akarnak betörni.

Az Aurus Senat alapmodelljének ára azonban eléggé borsos, hiszen 18 millió rubelért, vagyis nagyjából 81 millió forintért kaphatjuk meg a kocsit. Az fontos szempont, hogy idén még csak rendeléseket fogadnak, kiskereskedelmi forgalomban leghamarabb 2020 elején találkozhatunk az autóval.

A hírügynökség azt írja, hogy az oroszok nem állnak meg az alapmodellnél, hiszen tesztfázisban van egy egyterű modell és egy utcai terepjáró is. Sőt, az autót bemutató ipari és kereskedelmi miniszter, Gyenisz Manturov szerint 2025-re elkészülhet az autó hibrid, illetve elektromos változata is.

Borítókép: AFP

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria