Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Brutális hangok nélkül nem is lenne igazi a Mortal Kombat

Brutális hangok nélkül nem is lenne igazi a Mortal Kombat

Tech & Tudomány

Brutális hangok nélkül nem is lenne igazi a Mortal Kombat

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 08:45

A hangtechnikusok kreativitása mai napig zseniális.

Ugyebár a Mortal Kombat nem csak a karakterek és a harcok miatt lett klasszikus a verekedős játékok között, hanem a kivégzések miatt is. A szériát már nem is tudnánk elképzelni ezek nélkül, és a sorozat XI. része ezt erősen ki is emelte.

Fröcsögő vér, szétszakadó testek, némi fincsi agyvelő széttrancsírozás. Igazából némelyik jelenet már annyira elrugaszkodik a valóságtól, hogy az ember csak elmosolyodik rajta. Maradjon is ez meg videójáték téren, mert a valóságban már nem igazán lenne vicces.

Az viszont az, hogy a Mortal Kombat hangtechnikusai milyen trükköket vetnek be, hogy a kivégzések alá felvegyék az effekteket. Lesz itt dió, paprika, grépfrút, de még banán is. Hogy melyik mire jó, az majd a videóból kiderül, azonban a kivégzéseket más füllel fogjátok hallgatni a játékban, ha megtudjátok, mit mivel csinálnak, ebben biztos vagyok.

A kivégzésekre amúgy az új filmben is nagy hangsúlyt akarnak fektetni, de a rajongók már annak is örülnek, hogy végre mutatni fogják őket.

A VICE News stábja a Mortal Kombat stúdiójában még mókázhatott is kicsit a diótörés előtt, mivel kipróbálhatták a régi részeket még a kezdetekből, ráadásul árkád gépeken.

Borítókép: MK11 offical