Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megemelheti a családi csomag árát a Spotify

Megemelheti a családi csomag árát a Spotify

Tech & Tudomány

Megemelheti a családi csomag árát a Spotify

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 18:05

Egyelőre még csak teszt jelleggel vezetik be a változtatást néhány országban.

Hazánkban a normál Premium-előfizetés havidíja 4,99 euró, míg a családi csomag 7,99 euróba kerül. Igazából az egyszemélyes előfizetés sem drága, de hát a többség trükközik a nagyobb csomaggal.

A szerződésben benne van, hogy a családi előny igénybevételére csak az azonos háztartásban élők jogosultak, de hát a közeli barátok ugyanúgy használják többen. Itt még akkor is tudnak csalni, ha esetleg a zenei streamingszolgáltató GPS-es azonosítást kér.

Jelenleg a Spotify a legnépszerűbb a piacon, ami annak is köszönhető, hogy nem igazán hívei az áremelésnek, most azonban a családi csomagnál megpróbálnák a dolgot. A magasabb árat először a skandináv országokban tesztelik.

A családi csomagot egy 13 százalékos emeléssel sújtanák, tehát akárhogy is nézzük, visítva egy dollárról beszélnénk nálunk idehaza. Ezen szerintem ott csak röhögnek egyet, bár a Bloomberg cikke szerint ott 15 dollárba kerül egy havi előfizetés, tehát 2 dolláros lenne az emelés.

Annyiban megnyugtatok mindenkit, hogy a keleti piacát nem igazán fogja szerintem bolygatni a Spotify, de ha el is ér ide ennek a szele, az 1 dolláros emelés aztán nem sok az inflációhoz képest. Az Apple Musichoz meg mi aztán biztosan nem pártolnánk át, mivel ott tényleg 15 dollár az alapértelmezett ár.

Borítókép: Timothy Hiatt / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP