promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több titok is kiderült a Wizz Air működéséről
Borítókép:  KyivPost
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Interjút adott a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere, Radó András. Több titok, érdekesség, információ is kiderült.

[[adv]]

Az Utazómajomnak lehetősége adódott, hogy Radó Andrással, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzserével készítsen egy hosszabb interjút. Ebből szemezgetünk most.

Kiderült például, hogy miért ültetik szét az együtt utazókat ha még vannak a gépen bőven szabad helyek? Nem a profit motiválta a lépést, hanem az, hogy hosszú távon mindenkinek azonos feltételek jussanak, derül ki a Radó által elmondottakból.

„Úgy gondoljuk, hogy akkor igazán igazságos a foglalás, ha azoknak akik utoljára vásárolják meg a jegyeiket – és akik emiatt a legdrágábban jutnak jegyekhez – is meghagyjuk a lehetőséget hogy eldöntsék szeretnének-e egymás mellett utazni" – tette hozzá.

Arra is fényderült, hogy mi a helyzet az ügyfélszolgálattal, mikor lesz alapdíjon hívható.

„A Wizz Air egy digitális vállalat. (...) Ezért is próbálunk minél több folyamatot, beleértve az ügyfélszolgálattal kapcsolatos ügyintézési folyamatokat is automatizálni és/vagy az online felületre terelni. (...) Természetesen lehetne növelni a call center ügyintézők számát, be lehetne vezetni egy ingyenes telefonszámot, ám ennek mind-mind komoly addicionális költségei lennének, amelyek a végén a repülőjegyek árában is megjelennének."

Radónál rákérdeztek arra is, miért kell állandóan változtatni az ingyenesen felvihető poggyászok méretet? Nos, azért, mert a A korábbi poggyász-szabályzat nem volt teljesen igazságos.

„Ha előbb odaértél a kapuhoz, akkor nagyobb eséllyel felfért a csomagod, ha nem, akkor nagy valószínűséggel fel kellett adnod."

És még valami. Az is érdekes felvetés volt, hogy mikor lesz korrekt és azonnali utastájékoztatás, ha a járattal történik valami?

Mint Radó elmondta,  sms-ben és az azonnali értesítésen keresztül (push notification) valamint az e-mailen keresztül gyorsan és megfelelő információval jutnak el az utasokhoz.

„A repülőtereken lévő földi kiszolgáló partnereinktől is megköveteljük, sőt, szerződésben rögzítjük velük, hogy megfelelően tájékoztassanak titeket, ha késik a járatotok vagy esetleg törlik azt. Az a feladatuk, hogy tájékoztatást adjanak, szükség esetén ételt/italt és szállást biztosítsanak."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás