promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szerintetek melyik használt kocsit csípik leginkább a magyarok?
Borítókép:  gemencautohaz.hu
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az import használt autók piacán előkelő helyen szerepel az Opel és a Volkswagen is, ám nem ezeket a márkákat tartják meg legtovább a magyarok, sőt nem is őket cserélgetik leggyakrabban.

[[adv]]

Ha az ember elkezdi figyelni az utcán, mely autóból van a legtöbb Magyarországon, hamar azon kapja magát, hogy Suzuki hátán Suzuki dübörög. A japán márkát Esztergomban gyártják, olcsó, megbízható kocsinak mondják a Suzukikat. Nekem is az van, jól megy. Ahogy a többi márkából, Suzukiból is használtat vesznek leginkább a magyarok. A hellovidek.hu-nak a Hasznaltauto.hu szakértője beszélt bővebben arról, hogy alakulnak manapság az import használtautó trendek.

Magyrországra behozott használt kocsiból 2019 első felében 79 150-et vettek meg idehaza, míg új autóból 74 543-at, tavalyhoz képest 5,4 százalékkal több használt autó cserélt gazdát. A tulajdonost cserélt kocsik életkora 14,2 év.

Lássuk a dobogós márkákat: a Volkswagen 9 150 darabbal áll az élen, az Opel 8 100-zal követi, míg a harmadik a Ford 7 447-tel. Audi, Toyota, Mercedes, BMW, Hyundai, Renault, Mazda – így néz ki a top-10 lefelé haladva.

S, hogy pontosan mely használt modelleket hozzák be legnagyobb számban külföldről a magyarok?

1. Opel Astra (2656)
2. Ford Focus (2633)
3. Volkswagen Golf (2479).
Majd a negyedik helytől lefelé: Volkswagen Passat, Audi A4, BMW-3-as sorozat, Opel Merica, Opel Corsa, Opel Zafira, Hyundai i30.

A Hasznaltauto.hu-s szakértő hozzátette, idehaza leggyakrabban a BMW-ket, Mercedeseket és az Audikat cserélgetik leginkább az emberek, míg a legtovább a Ladákat, Toyotákat és Daciákat tartják meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás