promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tudjátok, melyik vidéki városban lopják a legtöbb kocsit?
Borítókép:  debreceninap.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bár az elmúlt tíz évben óriási mértékben növekedtek az autóeladások, az autólopások száma a bűnügyi statisztika szerint drasztikusan csökkent. 2010-hez képest nagyjából a hatodára. Budapest után Bács-Kiskun a „legveszélyesebb” megye.

A penzcentrum.hu a Prevenciós Bűnözésstatisztikai Adattárból (PRE-STAT) csemegézett, s az adatok azt mutatják, hogy az elmúlt években rendkívüli mértékben csökkent az autólopások száma Magyarországon. 2010-ben még 16890 kocsit törtek fel, a rendőrség legalábbis ennyit jegyzett fel, s azóta meredeken ível lefelé a lopások száma. A 2011-12-es időszakban volt még egy emelkedés, majd folyamatos csökkenés.

2018-ban a PRE-STAT szerint már csak 2700 autót törtek fel vagy loptak el, miközben a gépkocsik száma mintegy félmillióval emelkedett 2010 óta. Ebben minden bizonnyal a fejlettebb riasztó rendszerek és a GPS-es nyomkövetés játszik nagy szerepet.

Tavaly a kocsik több mint felét, 1412-t Budapesten loptak el vagy törtek fel.

A dicstelen listán a XI. kerület vezet, majd a XIV. kerület, Zugló következik, a „bronzérmes” a X. kerület, vagyis Kőbánya.

A VI. kerületben mindössze 11 autót vittek el, ami a legkisebb szám, de Csepel és a VII. kerület is biztonságosnak számít ebben a statisztikai mutatóban.

A legtöbb kocsit Pest megye után Bács-Kiskunban és Hevesben lopták el. A legkevesebbet Békésben, de ugyancsak alacsony a feltört kocsik száma Vasban és Zalában is.

Érdekes, hogy a „legveszélyesebb” vidéki város Kecskemét a maga 102 autólopásával, őt követi Pécs, Miskolc és Győr.

Kecskeméten közel 110 ezren élnek, ezzel ez a 8. legnépesebb város az országban. Ugyanakkor a második és harmadik legnagyobb város, Debrecen és Szeged dobogón sincs.

A leggyakrabban meglovasított autók a vezess.hu cikke szerint a Volkswagen, az Opel és a Ford.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás