Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Facebook olyan lépést tervez, amibe belesajdulunk

A Facebook olyan lépést tervez, amibe belesajdulunk

Tech & Tudomány

A Facebook olyan lépést tervez, amibe belesajdulunk

Tech & Tudomány

Gaba 20:57

A Facebook egy olyan szabadalmat nyújtott be, mely célzott hirdetésekkel áraszthatja el a beszélgetéseinket a Messengerben. Állítják, nem akarják bevetni.

Az gondolom megvan, hogy amikor bekapcsolt telefonnal a zsebedbenben vagy gép előtt ülve beszélgetsz a cimboráddal/anyukáddal/férjeddel/feleségeddel olaszországi utazásokról, fél óra múlva a gépeden vagy telefonodon olaszországi utazásokat kínáló google/Facebook-hirdetések jelennek meg. Ezt megszoktuk, bár szar érzés elfogadni, hogy folyamatos megfigyelés alatt állunk.

A Facebook Messenger eddig nem bombázott ilyen „lehallgatós” reklámokkal, ám hamarosan eljöhet az idő, amikortól fog.

A Mashable egy olyan csütörtökön benyújtott szabadalomról ír, mely célzott hirdetésekkel szórná tele a Messenger üzeneteinket. Ez viszont csak a fenti módon lehetséges, vagyis ha valamilyen módon a közösségi oldal appja követi a beszélgetéseinket. A szabadalom tartalmazza, hogy a beszélgetések tartalmát és a felhasználók helyadatait is figyelembe vehesse az algoritmus, mindössze egy plug-int kell ehhez beépíteni.

A rendszer pontosan ugyanúgy működne, mint a mostani célzott google hirdetések, vagyis ha Balatonról és szállásokról chatelnénk, akkor balatoni szállásokat dobálna fel a Messenger üzeneteinkben a Facebook algoritmusa.

A Facebook egyik sajtósa közleményben úgy reagált a hírre:

a cég gyakran nyújt be olyan szabadalmakat, melyekből később nem lesz semmi. Mi soha nem szeretnénk emberek beszélgetésébe reklámot csempészni.

Hisszük, ha látjuk!

Borítókép: AFP/Martin Bureau