promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Öregítő appal bukkantak a nyomára a 18 éve eltűnt kisfiúnak
Borítókép:  ladbible.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kínai öregítő app segítségével találta meg a shenzeni rendőrség azt a fiút, akit 18 éve raboltak el. A srác 21 éves, és először nem hitt a rendőröknek, csak a DNS-teszt nyomán jött rá, hogy nem azok az igazi szülei, akik eddig nevelték.

[[adv]]

A FaceApp, mely vírusszerűen terjed, nem csupán önmagunk és haverjaink szórakoztatására jó, legalábbis ez derült ki most a Ladbible cikkéből. Az alkalmazással önmagunk 30 évvel idősebb kiadását idézhetjük elő, ami elég mókás. Eddig azt hittük, kizárólag erről szól a dolog, a kínai rendőrség most bizonyította, nincs igazunk.

A Tencent nevű kínai netes tech óriás kifejlesztett egy FaceApp-szerű alkalmazást, mely ugyanarra jó, mint facebookos társa, idősebbé varázsol minket a képeken. Pontosan ugyanezt a technikát alkalmazták Shenzen egyik körzetében, ahol 2001-ben egy Weifeng nevű kisfiú eltűnt, miközben egy építkezésen játszott. A fiút több városban is aktívan keresték a szülei, de nem találták meg.

A kínai öregítő app viszont olyan sikeresen alkotott idősebb képet róla a mesterséges intelligencia segítségével, hogy az utcai kamerák felvételein egyszer csak feltűnt a 21 éves srác. Közel két hónapon át futtatták a kamerarendszer felvételein a fotóját.

Nagyszabású sajtótájékoztatón jelentette be a rendőrség a fantasztikus sikert, Weifeng szülei sírva borultak fiúk vállára. Neki azért elég furcsa érzés lehet ez, ugyanis elrablója eladta őket mostani szüleinek, akiket mostanáig vér szerinti anyjának és apjának gondolt. Nem is hitte el a rendőröknek, hogy őt kisfiúként elrabolták, egészen addig, míg a DNS-teszt nem bizonyította igazukat.

Az öregítő app most bizonyította, nem csupán szórakoztatásra lehet használni, de közcélokra is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás