promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már teszteli az Instagram a lájkok eltüntetését
Borítókép:  JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem kell pánikba esni, itthon még mindig lehet látni, hogy a Balaton Sound-os menő képeid mennyi elismerést kaptak.

[[adv]]

Kanadában indult el a nagy teszt, amikor az Insta kitalálta, hogy ne lehessen látni, hogy egy adott fotóra vagy videóra mennyi lájk érkezett. Ezzel azt a megfelelés kényszert próbálják kiírtani az emberekből, hogy a sikert ne lájkokba mérjék. Hát igen, sokaknak rá kellene jönniük, hogy az élet nem így működik.

Ráadásul az egész kezd átesni a ló túloldalára, vagyis nem olyan dolgokat posztolunk, amiket szeretnénk, hanem amire igény van. Ezt a cég is már jó ideje vizsgálja, és egyértelműen nem akarják ezt, és igazából sosem akarták. Néhány influenszer már az életét se félti, csak király legyen az adott fotó.

Mivel Kanadában működött, így több másik országban is elindították a tesztet, pontosabban Írországban, Olaszországban, Japánban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Brazíliában is. Igen, szóval Magyarországon továbbra is lehet lájk-vadászni. Az előbb említett országokban viszont már csak annyit látnak a felhasználók a képeknél, hogy tetszik a dolog a népnek, de számokat nem jelez, azonban mi magunk megnézhetjük, hogy mennyi lájk érkezett az adott fotónkra.

A kommentelés lehetőségét persze nem fogják kigyomlálni, szóval továbbra is odaírhatjuk, hogy:

„Nagyon szép vagy csaje! A szemed mint két gombóc hupikék törpikék fagylalt!”

Tehát az Instagram elkezdett megteremteni egy lájkok nélküli világot, ahol végre arról posztolhatsz, ami a szívedhez közel áll, és nem leszel tök égő, ha senki sem lájkolja.

Hihetetlen, hogy a kevés lájk az embereknél még depressziót is tud okozni, de néhány pszichológiai tanulmány bizony még ezt is kimutatta. Én inkább akkor lennék depressziós, ha a barátaim nem ugranának azonnal, ha sörözni hívom őket. Amúgy szóvá is teszem nekik, hogy nem igazán szokták lájkolgatni a képeimet. Ejnye!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás