Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hamarosan visszatér a Commodore 64

Hamarosan visszatér a Commodore 64

Tech & Tudomány

Hamarosan visszatér a Commodore 64

Tech & Tudomány

HG 17:17

Ez nem áprilisi tréfa, a Koch Media, amely cég kiadta tavaly a C64 kicsinyített, játékokkal előre telepített változatát, gondolt egyet, és most életre kelti az 1980-as évek kultikus számítógépét, a Commodore 64-et, melyet még idén a boltok polcaira szánnak.

A hatalmas nosztalgia lázban már semmin sem lepődünk meg, és talán csak idő kérdése volt, hogy ki és mikor adja ki ismételten a legendás C64-et. Nem is kellett rá sokat várni, a C64 mini eladásainak sikerén felbuzdulva, a cég újból elkezdi forgalmazni a gépet a mai technikai elvárásokhoz igazítva, így akár okostévéhez is csatlakoztathatjuk majd az új C64-ünket HDMI kábel segítségével.
 

Forrás: vintageisthenewold.com


A replika a THEC64 nevet kapja, és funkcionalitásban ugyanarra lesz képes, mint az eredeti. Ugyanúgy 64 klasszikus játék lesz rá előre telepítve, mint a mini változat esetében, azonban kedvünk szerint bővíthetjük majd a felhozatalt. A folyamatosan bővülő játékok teljes listáját ide kattintva tekinthetitek meg.

Továbbá lehetőségünk lesz betölteni a saját mentéseinket, fájljainkat USB-n keresztül, illetve C64 vagy VIC 20 BASIC programokat írni vagy szerkeszteni.

A 120 dollárba (39 ezer Ft) kerülő csomag tartalmazza majd a teljes funkcionalitású billentyűzetet, és egy továbbfejlesztett USB-s joystickot.

A megjelenés pontos dátuma december 5., így akár még karácsonyi ajándéknak is tökéletes lehet a nosztalgia PC kedvelőinek.

Borítókép: TheC64.com