promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Musk a Marsra indít expedíciót, de összekeveri a Holddal
Borítókép:  AFP/Drew Angerer
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elon Musk a Marsra vágyik a Space X-szel, s öt éven belül embert küldene a vörös bolygóra. Ám olyan képet posztolt minderről, amelyen a Hold látható. A feltaláló köznevetség tárgyává vált, ám önkritikusan reagált.

Occupy Mars, vagyis meghódítani a Marsot, többek között ez is Elon Musk tervei között szerepel. A Tesla atyja, aki szinte hétről hétre áll elő újabb és újabb megalomán ötletekkel, a fejébe vette, hogy űrhajót indít a vörös bolygóra. Erre épül a Space X is, mellyel először szeretne felmenni az űrbe, s csak aztán jöhetne a Mars-expedíció.

Twitteren néhány órája kérdezte meg tőle valaki, hogy lehet-e már jegyet venni a járatra, Musk pedig válaszolt is: majd, ha a Space X visszatért első űrkörútjáról.

Azért jegyezzük meg, hogy Musk sem az a körültekintő típus. Az Occupy Mars felirattal ellátott Twitter-fotójáról igen hamar kiderítették, hogy nem a Marsot ábrázolja, hanem a Holdat. Vörösnek vörös az égitest, mint a Mars, de csak azért, mert holdfogyatkozás idején készült róla a kép. Musknak van önkritikája, röhögős emojival, és a „(meghódítani) a Holdat is” kiírással kommentelte saját hülyeségét.

Az űrbéli kirándulásra tervezett Starshipet Musk már 2020-ban útjára akarja indítani, a Mars expedíciót 2022-re, az ember Marsra lépését pedig 2024-re tervezi. Persze nem tudni, hogy ezt még holnap is így gondolja-e.

A Space X június végén lövi fel harmadik rakétáját, mely szatellitek mellett több tucat elhunyt ember porait is szállítja majd. Grammonként ötezer dollárért kérhetünk magunknak ilyen „temetést”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás